Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacija učenika u Šodolovcima i Antunovcu

01.12.2017

Dana 1. prosinca 2017. Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska, uz suradnju s Lions klubom Beli Manastir i Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok, organiziralo je i održalo 2 predavanja “Opasnosti od mina” u OŠ Ernestinovo - PŠ Šodolovci, u Šodolovcima i u OŠ Antunovac u Antunovcu.
Ovom akcijom Povjerenstvo za razminiranje s Lions klubom Beli Manastir i dalje nastavlja dobru suradnju s HCR-om, te se opet uključilo u informiranje i edukaciju učenika o minskoj opasnosti.
Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski crveni križ GD Osijek, Lions klub Beli Manastir te Hrvatski centar za razminiranje Podružnica Istok. Tribini je nazočilo osamdesetak učenika škola u Šodolovcima i Antunovcu.
Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika Crvenog križa GD Osijek Ivana Elveđia i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog.
Školarcima je predočen problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji, općinama Šodolovci i Antunovac, te načini obilježavanja MSP-a i razminiranja.
Isto tako, prikazani su kraći filmovi o opasnostima od mina, a za školsku djecu su ostavljeni edukativni letci, slike, crteži s edukacijskim porukama o opasnostima od mina.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO