Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održan božićni domjenak HCR-a i završna svečanost akcije «Kuhačom protiv mina»

19.12.2003

HCR se zahvalio svim partnerima, suradnicima i donatorima tijekom božićnog domjenka koji je održan 17. prosinca u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Ravnatelj HCR-a, Oto Jungwirth izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima 2003. godine, ali i zahvalnost svima onima bez kojih takav rezultat rada ne bi bio moguć. Iako se brzina rješavanja minskog problema onima koji su njime okruženi ne čini dovoljnom, zaključeno je da su nam ciljevi isti te da će HCR i u 2004. godini nastaviti intenzivno raditi na uklanjanju minske opasnosti.

U drugom dijelu svečanosti, obilježen je završni dio akcije «Kuhačom protiv mina» u kojem su poznate osobe iz javnog života tijekom 19 humanitarnih večera pripremali i prodavali večere s ciljem prikupljanja sredstava za razminiranje. Međutim, važnija dimenzija tih događanja svakako je bila edukacija šire javnosti o opasnostima od mina kao i podizanje opće svijesti o minskom problemu. Svim «kuharima» i sponzorima akcije, kao i Srećku Pu ntariću kao autoru prigodne karikat ure povodom akcije, podijeljene su zahvalnice za doprinos ovoj maloj, ali značajnoj akciji.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO