Hrvatski centar za razminiranje

RSS

2 milijuna kuna donacije HEP-a za razminiranje

16.04.2018

Hrvatska elektroprivreda d.d. Zagreb prihvatila je molbu Hrvatskog centra za razminiranje za donacijom u iznosu od 2 milijuna kuna. Donacija je dana za financiranje poslova razminiranja minski sumnjivog područja u Sisakčko – moslavačkoj županiji na području naselja Novo selište.

Hrvatska elektroprivreda d.d. Zagreb od samog početka humanitarnog razminiranja, dakle od 1998. godine, značajno je investirala u poslove razminiranja minski sumnjivih površina tj. objekata kojima gospodari. Dosadašnjim investiranjem Hrvatska elektroprivreda riješila je razminiranje objekata HEP proizvodnje te cjelokupne svoje distribucijske i prijenosne mreže.

Hrvatska elektroprivreda aktivno sudjeluje u projektima razminiranja od 1998. godine. U razminiranje vlastitih objekata HEP je investirao 65 milijuna kuna, dok je od 2011. Godine, uz ovogodišnju donaciju Hrvatskom centru za razminiranje donirao ukupno 14,2 milijuna kuna sredstva za projekte razminiranja, sukladno HCR-ovim prioritetima. U proteklih 20 godina, HEP je tako u projekte razminiranja investirao gotovo 80 milijuna kuna, s čime je zajednici na uporabu vraćeno 8,2 četvornih kilometra razminirane površine.

Ukupan iznos do sada investiranih, ali i doniranih sredstava u proteklih 20 godina iznosi 77,3 milijuna kuna, s čime je investitoru i zajednici na uporabu vraćeno cca 8,4 četvornih kilometara razminirane površine.

HEP d.d. jedini je dionik u sustavu protuminskog djelovanja koji je, nakon što je kao investitor razminirao svoju infrastrukturu, postao donator sredstava za razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO