Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacija o minskoj opasnosti u Novom Marofu

08.06.2018

U petak, 8. lipnja, u Novom Marofu je održan I. Sajam sigurnosti i prevencije. Policijska uprava varaždinska je po prvi puta na svom upravnom području, u suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta Varaždinske županije, Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Novog Marofa i Ravnateljstvom policije, organizirala sajam ovakve vrste.
U aktivnosti Sajma bile su uključene sve ustrojstvene jedinice Policijske uprave varaždinske te određene specijalizirane jedinice Ministarstva unutarnjih poslova, od Službe prevencije Ravnateljstva policije, tima Centra za forenzična ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, Policijske škole „Josip Jović“, Specijalne policije Zrakoplovne jedinice i Protueksplozijske službe. Također su na Sajmu sudjelovali i policijski službenici zagrebačke, krapinsko-zagorske, međimurske i koprivničko-križevačkepolicijskih uprave .
Uz vatrogasce, pripadnike Crvenog križa, MORH-a i ostalih, svoj izložbeni prostor imao je i Hrvatski centar za razminiranje. Prostor je posjetilo oko 700 djece iz svih škola s područja Grada Novog Marofa.
Zadovoljstvo nam je istaknuti kako je Siniša Jenkač gradonačelnik Novog Marofa, HCR-u uručio prigodnu zahvalnicu te je najavio organizaciju Sajma i sljedeće godine.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO