Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predaja potvrde o isključenosti iz MSP-a područja obale rijeke Tounjčice u općini Tounj - donacija Američke gospodarske komore u Hrvatskoj

11.07.2018

Svečanost predaje potvrde o isključenju iz minski sumnjivog prostora područja „Površine uz rijeku Tounjčicu“ održana je u srijedu, 11. Srpnja 2018. u Općini Tounj, na projektu gdje su vršeni poslovi.
Svečanosti su nazočili ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan, sa suradnicima, predsjednica Upravnog vijeća HCR-a Đurđa Adlešič, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj (AMCHAM) Andrea Doko Jelušić sa suradnicima i predstavnicima donatora, zastupnik u Hrvatskom saboru Tomislav Lipošćak, načelnik Općine Tounj Ivica Sopek te zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, sa suradnicima.
Riječ je o projektu razminiranja obale rijeke Tounjčice, ukupne površine od 89.960 kvadratnih metara, za čije su razminiranje prikupljena sredstva na humanitarnoj večeri „Večer za sigurne korake“, u organizaciji AMCHAM-a i Veleposlanstva SAD u Republici Hrvatskoj, u studenom 2016., u kojoj je i Karlovačka županija sudjelovala u iznosu od 350 tisuća kuna vlastitih sredstava. Ravnatelj HCR-a Zdravko Modrušan uručio je tom prigodom Potvrdu o isključenosti iz MSP-a zamjenici župana Vesni Hajsan Dolinar, a potom su uslijedile izjave za medije.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO