Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Početak poslova na projektu razminiranja u Ličkoj Jasenici - sufinanciranog donacijom Karlovačke županije

03.10.2018

Na području Općine Saborsko, Gospodarska jedinica Hrvatskih šuma Titra – Javornik (Lička Jasenica), površine od 116.300 m2, ukupne cijene od 1.033.907,00 kn, od kojih je donacija Karlovačke županije 350.000,00 kn, održano je u srijedu, 3. listopada uvođenje u poslove.
Nositelj posla je tvrtka Heksogen d.o.o. (Capsula interna d.o.o. podizvoditelj), a planirani završetak radova je 25 radnih dana.

Prigodno uvođenje tvrtke u posao održano je uz nazočnost i obraćanje župana Karlovačke županije Damira Jelića, zamjenika župana Mirka Martinovića, ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Zdravka Modrušana, predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića i voditelja Uprave šuma Ogulin Drage Rudančića, zastupnika u Hrvatskom saboru Tomislava Lipošćaka te načelnika Općine Saborsko Marka Bićanića sa suradnicima.

Nazočne je s projektom upoznao nadzornik HCR-a Damir Žanić, a o minskoj situaciji govorio je ravnatelj HCR-a Zdravko Modrušan, koji se ovom prigodom zahvalio županu Jeliću i Karlovačkoj županiji što je i ove godine izdvojila vlastita sredstva za razminiranje na svom području. Župan Damir Jelić je uz zahvalu svih dionika na ovom projektu poželi pirotehničarima učinkovit i siguran rad uz potvrdu da će Karlovačka županija i nadalje izdvajati dio vlastitih sredstava s ciljem njihova umnožavanja kako bi što prije razminirali ovo područje te ga učinili sigurnim. Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić najavio je nove projekte Hrvatskih šuma na razminiranju, koje Hrvatske šume pripremaju zajednički s HCR-om, a što bi bilo financirano iz sredstava EU. Ovim bi projektom na prostoru Karlovačke županije bilo obuhvaćeno blizu 17 kvadratnih kilometara minski sumnjivog šumskog prostora.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO