Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ravnatelj HCR-a na radnom sastanku s predstavnicima poslodavaca

11.10.2018

Ravnatelj HCR-a Zdravko Modrušan održao je u sjedištu HCR-a sastanak s predstavnicima udruga poslodavaca u humanitarnom razminiranju, Borisom Sigurom i Alenom Majsecom.
Na sastanku je posebice poentiran ovogodišnji veliki broj pronalazaka MES-a i NUS-a prilikom obavljanja poslova razminiranja, radi čega se nalaže i apelira na poštivanje mjera sigurnosti. Ravnatelj je istaknuo kako će se iste kontinuirano i pojačano provjeravati u nadzorima tijekom obavljanja poslova razminiranja.
Naime, tijekom prvih 10 mjeseci tekuće godine pronađeno je i uništeno cca. 7.000 komada različitog MES-a i NUS-a, što je višestruki godišnji prosjek pronalazaka.
Poslodavci su ravnatelja upoznali s poteškoćama obavljanja poslova razminiranja u zaštićenim područjima, prije svega s nemogućnošću korištenja strojne metode te s problemom naplate odrađenih poslova razminiranja poljoprivrednog zemljišta u okviru Operacije 5.2.2.
Navedene poteškoće rješavat će se u dogovoru s vlasnicima odnosno korisnicima zaštićenog zemljišta, u skladu s posebnim uvjetima, te s institucijama u čijoj je nadležnosti naplata u okviru Operacije 5.2.2., zaključio je ravnatelj HCR-a.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO