Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održana 22. sjednica Savjeta HCR-a

17.05.2007

U četvrtak, 17. svibnja 2007. godine, u Ministarstvu obrane u Zagrebu održana je 22. sjednica Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje (HCR-a), pod predsjedanjem Đure Brodarca, predsjednika Savjeta. Na sjednici je razmatrano Izvješće o provedbi Plana razminiranja hrvatskog državnog prostora i utrošenim financijskim sredstvima za razdoblje od siječnja do travnja 2007. godine.
Ukupna financijska realizacija plana razminiranja za navedeno razdoblje, iz svih izvora financiranja, iznosi 43 %, odnosno 125 milijuna kuna. Od ukupno utrošenih i ugovorenih sredstava, najveći udio financiranja u ovom razdoblju ima državni proračun sa 76 %, odnosno, u ovom razdoblju je utrošeno i ugovoreno 58 % raspoloživih sredstava državnog proračuna za 2007. godinu. Iz donatorskih sredstava ugovoreni su radovi na projektu Vukovar, kuće i okućnice koji se financiraju sredstvima akcije „Kvadrat mira“, te projekti koji se financiraju donacijama Velikog Vojvodstva Luksebmurg, Kraljevine Belgije i Kraljevine Španjolske. U pripremi je objava nadmetanja za nastavak projekta Sveto Brdo u Ličko-senjskoj županiji financiranog od strane Europske komisije, te projekt razminiranja Parka prirode Kopački rit donacijom VIPneta. U pripremi je također i objava nadmetanja koje će provoditi ASB za sredstva SR Njemačke.


Osim navedenog, na Savjetu je bio razmatran prijedlog Pravilnika o postupku Vijeća za koordinaciju protuminskog djelovanja Jugoistočne Europe (SEEMACC), čiji je HCR član. Osim HCR-a, članovi SEEMACC-a su ITF, Regionalni centar za podvodno razminiranje, Centar za razminiranje Beograd, Albanski centar za razminirnaje, Centar za razminiranje Bosne i Hercegovine i Azerbeidžanska nacionalna agencija za razminiranje. Na Sjednici su razmatrana i druga pitanja iz djelokruga rada Hrvatskog centra za razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO