Hrvatski centar za razminiranje

RSS

SASTANAK IZMEđU PREDSTAVNIKA HRVATSKOG CENTRA ZA RAZMINIRANJE (HCR) I SAVEZA SAMOSTALNIH SINDIKATA HRVATSKE (SSSH)

20.05.2004

U prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje, održan je sastanak između predstavnika Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH). Tema sastanka bili su odnosi i suradnja sindikata i poslodavca, u ovom slučaju HCR-a i SSSH-a.

U uvodnom dijelu sastanka, ravnatelj HCR-a, g. Oto Jungwirth iskoristio je priliku i zahvalio se podružnici SSSH Sisačko-moslavačke županije na nedavnoj donaciji za razminiranje, koja je značajna ne samo zbog financijskog efekta, nego i zbog primjera ostalima. Predsjednica SSSH-a, gđa. Vesna Dejanović izjavila je da će predložiti i kolegama u drugim županijama, inicijativu o mogućem uključivanju u takvu akciju na nacionalnoj razini. Gđa. Dejanović ponudila je pomoć i suradnju SSSH-a, u rješavanju cjelokupne problematike mina u Republici Hrvatskoj i pomoći žrtvama mina.
Predstavnici HCR-a i SSSH-a složili su se da je temeljno pitanje položaja i statusa pirotehničara, ali i drugih osoba zaposlenih na poslovima razminiranja, rješavanje granskog kolektivnog ugovora. Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ravnatelja HCR-a, g. Neven Karas, predsjednik podružnice SSSH-a Sisačko-moslavačke županije, g. Darko Idžaković, predsjednik podružnice SSSH-a u HCR-u, g. Igor Vukorepa, i pirotehničar HCR-a, g. Ivica Šiprak.
Zaključujući sastanak, predstavnici HCR-a i SSSH-a su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i izrazili su želju za unaprjeđenjem iste.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO