Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predaja potvrde o razminiranosti područja u općini Hrvace

28.02.2003

U petak, 28. veljače 2003. godine u 12, 00 sati, u prostorijama općine Hrvace, veleposlanik Švicarske Konfederacije Nj. E. Paul Widmer je predao Dinku Bošnjaku, načelniku općine Hrvace, potvrdu o završenom razminiranju dva projekta u Općini Hrvace. Ovom prilikom se organizirao i obilazak lokacija ovih završenih projekata.

Radi se o projektu «Područje Potravlja – zaseok Pripušić» veličine 50. 000 m2 te o projektu «Područje Kaneta i Prolaščića», također veličine 50. 000 m2. Izvođač ovih radova ukupne vrijednosti 990 000 kuna bila je tvrtka za razminiranje «TT-KA», a sredstva su osigurana putem švicarske donacije. Predaji potvrde su prisustvovalti i zamjenik ravnatelja HCR-a, Mirko Ivanušić te predstavnici podružnice Hrvatskog centra za razminiranje u Zadru.
Ovo je još jedan od projekata realiziranih zahvaljujući vrlo uspješnoj suradnji švicarskog veleposlanstva i HCR-a te time dosadašnja svota koju je švicarska vlada dala za razminiranje Republike Hrvatske doseže svotu od 1,5 milijuna eura.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO