Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Podijeljene prve karte minske situacije općina nakon cjelovitog općeg izvida

21.07.2004

21.07., Vukovar - Zamjenik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Mirko Ivanušić u pratnji predstojnika Hrvatskog centra za razminiranje Podružnice Osijek
Dubravka Krušarovskog, posjetio je danas Vukovarsko-srijemsku županiju, te prisustvovao sastanku kojemu su u Palači "Srijem" nazočili i vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer, te Zlatko Pavlović, član Županijskog poglavarstva zadužen za razminiranje, načelnici općina Jarmina i Trpinja, te predstavnici PU Vukovarsko-srijemske. Na sastanku su razgovarali o prezentaciji Plana razminiranja u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2004. godinu, prezentaciji rezultata općeg izvida, te podjeli odgovornosti očuvanja oznaka minskih polja.


Minski sumnjivo područje Vukovarsko-srijemske županije reducirano je cjelovitim općim izvidom općine Jarmina i Trpinja za 60 kvadratnih kilometara. Do kraja rujna će se nastaviti predavati općinama takve karte, a sljedeći su na redu Grad Vinkovci i Općina Drenovci. Ukoliko Vlada nastavi davati potporu programu razminiranja, u naredne tri godine mogli bismo očistiti većinu površina koje su trenutno pod minama u Vukovarsko-srijemskoj županiji - rekao je Mirko Ivanušić, zamjenik ravnatelja HCR-a.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO