Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Štand Hrvatskog centra za razminiranje na Zagrebačkom velesajmu

14.09.2004

Zahvaljujući donaciji Zagrebačkog velesajma d.o.o., Hrvatski centar za razminiranje imao je priliku prezentirati minski problem u RH tijekom trajanja Jesenskog velesajma od 14-19. rujna 2004. godine. Štand na kojem su građani mogli kupiti suvenire Zaklade "Hrvatska bez mina" i tako pomoći razminiranju prvog dana Velesajma posjetio je i predsjednik RH Stjepan Mesić. Tom mu je prilikom g. Đuro Brodarac, predsjednik Savjeta HCR-a uručio i kapu, majicu i bedž koji nose poruku "Za Hrvatsku bez mina" i humanitarni broj telefona
060 888 400 kojim građani mogu donirati 3,66 kuna za razminiranje u Republici Hrvatskoj.


Pojavnost Hrvatskog centra za razminiranje i Zaklade "Hrvatska bez mina" na tako posjećenom mjestu omogućila je provođenje jedne od osnovnih zadaća HCR-a - edukacije o opasnostima od mina i podizanje svijesti hrvatske javnosti na opasnost koja je još uvijek prisutna u 13 od 21 hrvatske županije.
Sredstva skupljena prodajom izloženih suvenira pridodana su ostalim sredstvima skupljenim u raznim humanitarnim akcijama, poput: "I ja mogu razminirati jedan četvorni metar", "Kuhačom protiv mina", "Nazovite 060-888-400 za Hrvatsku bez mina", edukativne bilježnice za prvašiće "Oprez, djeco!" i drugih.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO