Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Štand Hrvatskog centra za razminiranje na Ambienti

13.10.2004

Zahvaljujući donaciji Zagrebačkog velesajma d.o.o., Hrvatski centar za razminiranje imao je priliku prezentirati minski problem u RH tijekom trajanja AMBIENTE - 31. međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije od 13-17. listopada 2004. godine. Na štandu su građani mogli kupiti suvenire Zaklade "Hrvatska bez mina" i tako pomoći razminiranju, između ostalog i kapu, majicu i bedž koji nose poruku "Za Hrvatsku bez mina" i humanitarni broj telefona 060 888 400 kojim građani mogu donirati 3,66 kuna za razminiranje u Republici Hrvatskoj.

Pojavnost Hrvatskog centra za razminiranje i Zaklade "Hrvatska bez mina" na tako posjećenom mjestu omogućila je provođenje jedne od osnovnih zadaća HCR-a - edukacije o opasnostima od mina i podizanje svijesti hrvatske javnosti na opasnost koja je još uvijek prisutna u 13 od 21 hrvatske županije.
Sredstva skupljena prodajom izloženih suvenira pridodana su ostalim sredstvima skupljenim u raznim humanitarnim akcijama, poput: "I ja mogu razminirati jedan četvorni metar", "Kuhačom protiv mina", "Nazovite 060-888-400 za Hrvatsku bez mina", edukativne bilježnice za prvašiće "Oprez, djeco!" i drugih.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO