Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održana 29. sjednica Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje:

18.06.2003

U Sisku je 17. lipnja 2003. godine, pod predsjedanjem Davorka Vidovića, predsjednika Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) i ministra rada i socijalne skrbi RH, održana 29. sjednica Savjeta HCR-a, krovne Vladine ustanove za provođenje protuminskog djelovanja u Republici Hrvatskoj.

Savjet HCR-a je upravno tijelo Hrvatskog centra za razminiranje i ima uz predsjednika još devet članova iz pojedinih ministarstava (Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva za javne radove, obnovu i graditeljstvo, Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva financija, Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja, Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, Ministarstva znanosti i tehnologije te Ministarstva gospodarstva).
Na sjednici je razmatrano izvješće o provedbi Plana razminiranja hrvatskog državnog prostora za razdoblje siječanj-svibanj 2003. godine prema kojem je vidljivo osjetno povećanje površine izuzete iz minski sumnjivog područja, u odnosu na 2002. godinu. Ostvarenje se razmatralo kroz aspekte općeg i tehničkog izvida, razminiranja i površine vraćene zajednici na korištenje kao i kroz financijsko izvješće o utrošenim sredstvima iz Državnog proračuna i pristiglim donacijama. Ukupno je razminirano 11 milijuna metara kvadratnih na kojima je pronađeno 2 894 minsko eksplozivnih i neeksplodiranih ubojitih sredstava (MES-a i NUS-a).
Tijekom sjednice kojom je predsjedao Davorko Vidović, predsjednik Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje, pružene su i informacije o nadmetanjima provedenim u 2003. godini, a Savjet je posebno razmatrao i Godišnje izvješće tehničkog savjetnika UNDP-a (United Nations Development Programe) pri HCR-u, Haralda Wie.

NOVOSTI

15. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2018.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
372,40 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO