Hrvatski centar za razminiranje

RSS

čelnicima Šibensko-kninske i Zadarske županije uručeni zemljovidi MSP-a

21.03.2005

Danas je ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth uručio županima Šibensko-kninske i Zadarske županije zemljovide s ucrtanim MSP-om županija. Također su podijeljene karte općina i gradova koji na svom području imaju MSP s ucrtanim oznakama minske opasnosti, uz apel lokalnim čelnicima i stanovništvu da, ukoliko primijete da nestanu oznake s mjesta na kojima su postavljene, obavijeste HCR, kako bi se održala potpuna obilježenost MSP-a.

Minski sumnjiv prostor Šibensko-kninske županije definiran je u veličini 67,2 km2, što čini 2,2 % ukupne površine Županije. MSP-om je zahvaćeno sedam općina i gradova: Drniš, Skradin, Vodice, Šibenik, Ružić, Promina i Kistanje, a cjelokupni prostor je obilježen sa 789 tabli minske opasnosti.
U Zadarskoj županiji je minski sumnjivim prostorom obuhvaćeno 17 općina i gradova, a to su: Benkovac, Zadar, Biograd n/m, Obrovac, Nin, Stankovci, Jesenice, Novigrad, Poličnik, Zemunik Donji, Pakoštane, Posedarje, Polača, Bibinje, Sukošan, Škabrnja i Sv. Filip i Jakov. Minski sumnjiv prostor Županije definiran je u veličini 85,8 km2 ili 2,4 % ukupne površine Županije, a obilježen je s 975 tabli minske opasnosti.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO