Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Uručen zemljovid posljednjoj od 12 županija koje su zagađene minama

23.03.2005

Čelnicima Sisačko-moslavačke županije i gradova i općina koje na svom prostoru imaju MSP ravnatelj HCR-a Oto Jungworth danas je predao karte s precizno ucrtanim minski sumnjivoim prostorom i postavljenim oznakama o minskoj opasnosti. Općim izvidom cjelokupnih prostora općina i gradova definiran je minski sumnjivi prostor Sisačko-moslavačke županije u veličini od 198,4 km2 ili 4 ,4 % ukupne površine Županije. Mins ki sumnjivim prostorom zahvaćeno je 11 općina i gradova Županije: Petrinja, Glina, Sisak, Novska, Hrvatska Kostajnica, Dvor, Sunja, Jasenovac, Hrvatska Dubica, Topusko i Gvozd.
MSP u Sisačko-moslavačkoj županiji obilježen je s 1.336 tabli minske opasnosti.


Općinama i gradovima s MSP-om su poslani dopisi u kojima je potencirana potreba daljnje suradnje na praćenju stanja i obilježavanja minski sumnjivih prostora kao zajedničke obveze Hrvatskog centra za razminiranje i jedinica lokalne uprave i samouprave.
Današnjim uručivanjem zemljovida zaokružen je posao uručivanja županijskih, općinskih i gradskih karata predstavnicima lokalne uprave i samouprave. U Republici Hrvatskoj ukupno 12 županija ima na svom prostoru minski sumnjiva područja, koja su obilježena s oko 8.000 oznaka o minskoj opasnosti. Odlučeno je da će se karte s ažuriranim stanjem MSP-a uručivati predstavnicima lokalnih vlasti dva puta godišnje, kako bi svi bili upoznati s aktualnim stanjem na terenu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO