Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Bob Eaton, izvršni direktor SAC-a posjetio HCR

04.04.2005

Bob Eaton, izvršni direktor SAC-a (Centra za provođenje izvida) posjetio je u petak, 1. travnja 2005. g. Hrvatski centar za razminiranje sa svrhom upoznavanja s radom Odjela za informatiku HCR-a. Gostu je prezentiran minski informacijski sustav (MIS) HCR-a i novootvoreni Sken Centar. U ponedjeljak, 4. travnja, nastavku razgovora pridružio se suradnik g. Eaton za informatičke poslove g. Craig Williams. Gosti su s pomoćnikom ravnatelja Davorom Laurom i načelnikom Odjela za informatiku Damirom Jelenićem usporedili Izvid utjecaja mina i miniranosti na zajednicu (LIS-Landmine Impact Survey) koji je dizajniran za Bosnu i Hercegovinu s postojećim MIS-om Hrvatskog centra za razminiranje, te su razgovarali o mogućnostima kreiranja LIS-a za potrebe HCR-a.

Na sastanku je dogovoreno da će predstavnici SAC-a, nakon analize rezultata sastanka, poslati prijedlog aktivnosti koje je potrebno izvršiti, kako bi se kreirao LIS za potrebe Hrvatskog centra za razminiranje.
Survey Action Center (SAC) je međunarodna neprofitna organizacija sa sjedištem u Takoma Parku. SAC ima ulogu koordinacijskog tijela kod Izvida utjecaja mina i miniranosti na zajednicu te pruža značajne informacije u svrhu unapređenja određivanja prioriteta od strane donatora i protuminskih agencija u nastojanjima da uklone i kontroliraju opasnosti od mina do 2010. godine.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO