Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Završeno je II. Međunarodno stručno Savjetovanje «Humanitarno razminiranje 2005.» s podnaslovom «Uporaba i testiranje strojeva za razminiranje»

29.04.2005

Savjetovanje je pokazalo da je uporaba strojeva kako danas, tako i u budućnosti gotovo imperativ, kako bismo razminiranje učinili bržim, sigurnijim i dakako jeftinijim. Savjetovanje je dalo doprinos razvoju metodologije uporabe strojeva, njihovoj kombinaciji, kao i metodologiji testiranja i godišnje provjere značajki strojeva. Ono je, osim obrade glavne teme i pokazne vježbe, otvorilo raspravu sudionika o nizu drugih složenih otvorenih pitanja u humanitarnom razminiranju, koje će biti teme budućeg savjetovanja.

Organizatori HCR i HCR-CTRO d.o.o. nastojati će i iduće godine biti dobri domaćini, dati doprinos u protuminskoj zajednici svjetskih razmjera.
Zahvaljujemo svim sudionicima na izuzetnom zanimanju, dobroj raspravi i prezentacijama. Zamoljavamo ih također, da češće posjećuju Internet stranicu HCR-a (www.hcr.hr) i HCR-CTRO d.o.o. (www.ctro.hr), te da nam svojim sugestijama pomognu u kreiranju III. Međunarodnog stručnog savjetovanja «Humanitarno razminiranje 2006.».

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO