Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Testiranje informatičkog znanja zaposlenika HCR-a

10.05.2005

Tijekom ožujka i svibnja ove godine održano je interno testiranje osnovnih informatičkih znanja djelatnika Hrvatskog centra za razminiranje koji nisu imali potvrdu od ovlaštenih škola o osposobljenosti za rad na računalu. Težina i sadržaj održanog internog testiranja utemeljeni su na programu ECDL koji je međunarodno priznata norma informatičke pismenosti i dio strategije Hrvatska u 21. stoljeću. Vršena je provjera poznavanja osnova računala, rada s datotekama, korištenja softvera za obradu teksta MS Word, tabličnog kalkulatora MS Excel, te služenje Internetom (e-mail, www).

Do sada su testiranju pristupila 63 zaposlenika HCR-a, a obrađeni podaci za prvu grupu ispitanika pokazuju da je 75 % ispitanih postiglo zadovoljavajući rezultat, dok su ostali, koji nisu zadovoljili na prvom roku, dobili priliku ponovo pristupiti ispitu.
Do kraja mjeseca testiranje bi trebala obaviti i zadnja grupa ispitanika, čime bi testiranjem bilo obuhvaćeno ukupno 80 % zaposlenika HCR-a, a to znači svi koji u svakodnevnom radu koriste računalo.
Nakon završetka provjere osnovnih informatičkih znanja, organizirat će se specijalističko usavršavanje za pojedina područja, kao što su projektiranje, izvid, nadzor i drugo, gdje će naglasak biti na korištenju aplikativnog softvera razvijenog u Hrvatskom centru za razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO