Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Treća CEN radionica o testiranju i evaluaciji strojeva za razminiranje održat će se u Šibeniku u Hrvatskoj od 14-16. listopada

25.09.2003

Treća CEN radionica o testiranju i evaluaciji strojeva za razminiranje održat će se u Hrvatskoj, u Šibeniku od 14-16 listopada 2003. Glavni cilj CEN radionice (CEN- Europski odbor za standardizaciju) je definirati standarde za metodologiju testiranja strojeva za razminiranje. Krajnji je cilj prihvaćanje i primjena tih standarda u cijelom svijetu, kroz IMAS standarde.

Postupak izrade Specifikacija za testiranje i evaluaciju strojeva za razminiranje pokrenuli su SWEDEC, GICHD i HCR, a osnovni pojam i pravila CEN Workshopa mogu se naći na web stranici: www.cenorm.be. Standardi će biti izrađeni kroz sporazum stručnjaka na polju razminiranja, osobito stručnjaka za uporabu strojeva za razminiranje.
Radionica je podijeljena u tri dijela. Prva dva dijela održana su u SWEDEC-u od 15 –19 rujna 2003, a treći dio održat će se u Hrvatskoj u organizaciji Hrvatskog centra za razminiranje od 14 do 16. listopada 2003. u Šibeniku, u hotelu “Solaris” (www.solaris.hr). Ciljevi individualnih radionica definirani su potanku u Planu rada. Ova treća radionica bavit će se operativnim testiranjem strojeva za razminiranje.

Ako želite prisustvovati radionici, Radni plan, prijavnicu i ostale informacije naći ćete na www.sis.se/english. Molimo vas da obavijestite HCR-CTRO d.o.o. o svojoj prijavi na e-mail: sanja.vakula@hcr.hr. Za dodatne informacije, molimo da se obratiti na telefon: +385 44 554-132, e-mail: sanja.vakula@hcr.hr
Program i raspored događanja mogu se naći na HCR-ovoj internet stranici.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO