Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Poziv HCR-u na Međunarodnu radionicu o humanitarnom razminiranju

10.06.2005

Japanska Agencija za znanost i tehnologiju i Međunarodni program napredne robotike (IARP-International Advanced R obotics Programme) organiziraju međ unarodnu radionicu pod nazivom «Robotika i strojna potpora humanitarnom razminiranju», koja će se održavati u Tokiju, od 21. do 23. lipnja ove godine.
Na poziv Japanske agencije za znanost i tehnologiju, Radionici će prisustvovati ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Oto Jungwirth, koji će prezentirati rad HCR-a, te minski problem u Republici Hrvatskoj i načine njegovog rješavanja.


Tijekom boravka u Japanu, ravnatelj će se susresti s ministrom znanosti, kulture, obrazovanja i tehnologije, te vodećim ljudima drugih relevantnih institucija.
Teme koje će se obrađivati tijekom Radionice su: GPR tehnologija i operativne potrebe, Sustavi za robotiku i strojevi za razminiranje, Strojno razminiranje i upotreba pipalica i Detekcija eksploziva. Tijekom Radionice biti će organizirana i pokazna vježba koja će se sastojati od demonstracije rada strojeva za razminiranje, te prezentacije sustava za detekciju mina.

Više o Radionici: www.hudem2005.org

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO