Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Nastavak projekta Scan Centra

29.06.2005

Danas je u HCR-u održan sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Državne geodetske uprave Kraljevine Norveške Brede Gundersen i Ole Christian Kjekshus, norveške tvrtke ProCaptura Håkon Heier, Jan Fongen, Bernhard Larsen, Truls Arnesen i Robert Ekpete.
Tema sastanka bila je osvrt na stanje projekta Scan centra, koji je u cijelosti donacija Kraljevine Norveške, a glavni izvođač projekta je tvrtka ProCaptura koja je proizvođač skenera i pratećeg softvera, specijaliziranog za potrebe HCR-a.


Istovremeno se provodi treća faza ovog projekta koja se sastoji od isporuke softvera za vektorizaciju simbola s originalnih vojnih karata iz ratnog perioda. Uz osvrt na postavljene ciljeve projekta i ostvarenje istih, održano je i nekoliko korisnih prezentacija nazočnih stručnjaka iz Norveške. Važno je napomenuti da ovim aktivnostima projekt ne završava, nego traje do kraja 2006. godine, a već je danas raspravljano o mogućnostima proširenja i nastavka projekta, kao i njegove veze s hrvatskim projektom izrade jedinstvenog minsko-informacijskog sustava.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO