Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Sisačko-moslavačka županija - sastanak s predstavnicima gradova i općina zahvaćenih minski sumnjivim prostorom

27.07.2005

Dana 26. srpnja 2005. godine u Sisačko-moslavačkoj županiji održan je sastanak s predstavnicima gradova i općina koje su zahvaćene minski sumnjivim prostorom. Nazočili su i novoizabrani predstavnici lokalne vlasti, dosadašnji obnašatelji dužnosti te koordinator razminiranja županijske razine kako bi se upoznali sa osnovnim informacijama o aktivnostima na humanitarnom razminiranju prostora Županije s težištem na održavanju stanja obilježenosti minski sumnjivog prostora i potrebnoj korekciji, dodatnim informacijama o stanju minski sumnjivog prostora na području Općina i Gradova, te upoznavanjem javnosti sa (na prikladan način - objavljivanjem karata) minski sumnjivim prostorima na području pojedinih Općina i Gradova.


Predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje, zamjenik ravnatelja i predstojnik Podružnice HCR-a u Karlovcu upoznali su nazočne, koji su se odazvali u punom sastavu, sa stanjem razminiranja zaključno s 26. srpnjem 2005. godine sukladno kojem je Plan razminiranja prostora Županije izvršen sa 60% od ukupnog Plana, te s aktivnostima planiranim do kraja godine i izvorima financiranja.
Na sastanku se također, raspravljalo i o pripremama za izradu Plana razminiranja Županije za 2006. godinu na temelju kartografskih podataka.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO