Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Seminar o provedbi Ottawske konvencije

16.10.2006

Po prvi puta Regionalno središte za pomoć u provedbi sporazuma o kontroli naoružanja i verifikaciji (RACVIAC) i Hrvatski centar za razminiranje (HCR) organiziraju seminar na temu - Implementacija Ottawske konvencije" koji će se održati u Zagrebu i Sisku od 16. do 19. listopada 2006.
Seminar će osim teoretske komponente koja će uključiti predavanja i prezentacije pružiti i praktičnu komponentu u obliku posjete HCR-ovom radilištu pokraj Siska. Namjera seminara je pružiti sudionicima temeljit uvid u način implementacije Ottawske konvencije.
Cilj seminara je potaknuti živu raspravu o provedbi Sporazuma na regionalnom nivou istovremeno uzimajući u obzir međunarodnu perspektivu. Za drugi dan seminara planiran je posjet HCR-u u Sisku gdje će se održati predstavljanje aktivnosti Centra, a nakon toga uslijedit će posjet Domu kulture u Petrinji i obližnjem HCR-ovom radilištu.
Sudionici seminara biti će predstavnici Centara za protuminsko djelovanje iz zemalja jugoistočne Europe kao i nevladine organizacije, diplomatski kor, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske te Ženevskog Centra za humanitarno razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO