Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Šesti sastanak zemalja potpisnica Ottawske konvencije

28.11.2005

Od 28. studenog do 2. prosinca u Zagrebu se održava sastanka zemalja stranaka Konvencije o zabrani protupješačkih mina i to je prvi put da se sastanak održava u nekoj europskoj zemlji, što pokazuje značaj i ulogu Hrvatske u protuminskom djelovanju u svjetskim razmjerima.
Zagrebačko izvješće o napretku koje će biti usvojeno u petak, zadnjega dana konferencije, bavi se procjenom napretka ostvarenoga od Prve pregledne konferencije Ottawske konvencije održane 2004. u Nairobiju i određivanjem smjernica daljnjega rada. Više informacija o Konferenciji možete naći na stranici www.6msp-croatia.com


Na konferenciji sudjeluje oko 700 predstavnika nevladinih organizacija, civilnoga društva i stručnjaka za protuminsko djelovanje iz cijeloga svijeta. Sastanak se održava na Velesajmu u dvorani Globus, a u 7 paviljonu je priređen izložbeni prostor pojedinih tvrtki i organizacija koje se bave protuminskim djelovanjem u najširem smislu. Među ostalima, edukativni prezentacijski prostor uredio je i Hrvatski centar za razminiranje, a na kojem je moguće vidjeti stanje minski sumnjivog prostora u Republici Hrvatskoj koje je predstavljeno kartografskim prikazom, a mogu se dobiti i sve druge informacije vezane uz protuminsko djelovanje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO