Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Razminiranje je preduvjet gospodarskog oporavka ratom stradalih područja

04.02.2006

U organizaciji Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, Uprave za prognanike, povratnike i izbjeglice, UNHCR- a, OESS-a i Europske komisije održana je u Topuskom zajednička radionica na temu : Stambeno zbrinjavanje, Mapa puta Vlade Republike Hrvatske, te održivost povratka. U uvodnom i plenarnom dijelu sudjelovali su Damir Špančić, državni tajnik MMTPR/Uprava za prognanike, povratnike i izbjeglice sa suradnicima, Jean – Claude Concolato, šef predstavništva UNHCR- a u Hrvatskoj, Christian Loda, šef odjela za povratak i integraciju OESS misije u RH.

Uz niz važnih poglavlja vezanih za održivi povratak i restrukturiranje Uprave značajna pažnja od strane stotinjak nazočnih sudionika dana je razminiranju. Zamjenik ravnatelja HCR-a Mirko Ivanušić predstavio je minski problem, kao usku poveznicu i predispoziciju povratku, s posebnim osvrtom na iznalaženje većih financijskih sredstava, brže korištenje predpristupnih fondova EU, brže povlačenje Zajma Svjetske banke, učešća donacija u razminiranju.
Pomoćnik ministra gospodin Janić zahvalio je HCR- u na dosadašnjoj uspješnoj suradnji u stvaranju preduvjeta ukupnoj obnovi realizacijom priritetnih projekata razminiranja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO