Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Međunarodni koledž za hotelski menadžment, Zajednički "Cezar Ritz" program za Hrvatsku donira trogodišnju školarinu za jednu žrtvu mina

26.05.2004

24. svibnja 2004. godine, Hrvatska udruga žrtava mina i Hrvatski centar za razminiranje održali su sastanak s gđom. Zagorkom Golec, V.D. Direktoricom Zajedničkog "Cezar Ritz" programa za Hrvatsku. Radeći u hotelskom menadžmentu posljednje tri godine, te stekavši dobro iskustvo u radu sa studentima iz Hrvatske koji su pohađali Međunarodni koledž za hotelski menadžment u Švicarskoj, gđa. Golec i predstavnici koledža odlučili su donirati trogodišnju školarinu za jednu žrtvu mina iz Hrvatske. Ova prestižna diploma jamči sigurno zapošljavanje, što je i krajnji cilj svih programa pomoći žrtvama mina - njihova reintegracija u društvo.

Hrvatska udruga žrtava mina nominirala je Antoniju Hilu, 18-godišnju djevojku čiji je otac poginuo na poslovima razminiranja. Odlična je učenica srednje škole za turizam i ugostiteljstvo u Zagrebu, govori en gleski i ima osnovno znanje talijanskog jezika, pa je za vjerovati da će imat i malo ili nikakvih problema u svom školovanju na koledžu. Sljedeća je ideja pretvoriti ovakve donacije u redovite pojave kako bi sve zemlje koje se suočavaju s problemom mina mogle školovati svoje žrtve mina na sličan način.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO