Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Neumu održan Simpozij o kvaliteti humanitarnog deminiranja

08.02.2006

Centar za uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini (BHMAC) i International Trust Fund organizirali su «Simpozij o kvaliteti humanitarnog deminiranja», koji se od 31. siječnja do 3. veljače održao u Neumu (BiH). Na simpoziju je sudjelovao i predstavnik Hrvatskog centra za razminiranje Tomislav Ban, načelnik Odjela za nadzor i kontrolu kvalitete razminiranja, koji je prezentirao sudionicima Simpozija stečena iskustva na provedbi stručnog nadzora i nadgledanja primjenom planova uzorkovanja prema AQL-u u procesu humanitarnog deminiranja.

Na Simpoziju su sudjelovali predstavnici regionalnih centara za razminiranje i stručnjaci za protuminsku djelatnost iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore i Slovenije.
Program Simpozija obuhvatio je i prezentaciju rada Monitoring organizacija i inspektora BHMAC-a, koja je održana u Mostaru, a organizirana je i posjeta Centru za obuku pasa u Konjicu. Cilj Simpozija je bio razmjena iskustava u obavljanju kontrole kvalitete u regiji s ciljem ujednačavanja i usklađivanja standarda.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO