Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Potpisan ugovor vrijedan milijun eura za razminiranje u Sisačko-moslavačkoj županiji

13.04.2006

Predsjednik Europskog parlamenta Josep Borrell Fontelles posjetio je danas Sisačko-moslavačku županiju gdje je, između ostaloga, obišao područje na kojem traje razminiranje financirano sredstvima CARDS programa. Radi se o površini u Reljkovićevoj ulici u Petrinji, između rijeke Kupe i ulice Mile Wood, veličine 169.791 m2, na kojoj radove izvodi tvrtka Rumital. Ovom prigodom su veleposlanik Vincent Degert, šef Delegacije Europske komisije u RH i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Oto Jungwirth potpisali ugovor vrijedan milijun eura, a tim sredstvima će se financirati nastavak razminiranja u Sisačko-moslavačkoj županiji i to projekata koji su preduvjet provođenju razvojnih programa Županije. Pomoćn ik ravnatelja Miljenko Vahtarić je gostima prezentirao minsku situaciju u Petrinji i Županiji, te objasnio aktivnosti na radilištu.

Osim projekta razminiranja kojeg je obišla visoka delegacija, u Sisačko-moslavačkoj županiji traju radovi u naselju Novo Selište, most Brest veličine 311.023 m2 i na poljoprivrednim površinama kod Šakičke veličine 486.000 m2, koji se također financiraju sredstvima Europske unije. Ukupan iznos sredstava CARDS 2003. namijenjenih razminiranju u Sisačko-moslavačkoj županiji iznose 2 milijuna eura, a prioritetni projekti su odabrani dogovorom Županije i HCR-a, temeljem strateških razvojnih planova Županije.
Predsjednik Borrell se sastao i sa županicom Marinom Lovrić, te lokalnim vlastima Petrinje i Siska, te su posjetili povratnička naselja Gornja i Donja Bačuga u kojima se obnova kuća financirala sredstvima Europske Unije.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO