Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Vipnet donirao milijun kuna za razminiranje

01.06.2006

Predsjednica Uprave VIPneta Marie-Helene Magenschab uručila je danas ravnatelju Hrvatskog centra za razminiranje Otu Jungwirthu ček na milijun kuna, a ta sredstva će se iskoristiti za razminiranje područja oko osnovne škole u selu Donje Jame, kraj Gline. Time je Vipnet potvrdio svoje vodeće mjesto kao najveći privatni donator za razminiranje, jer je ukupno do sada uložio 4,3 milijuna kuna. Osim ove vrijedne donacije, Vipnet je pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za razminiranje putem slanja sms poruka na broj 62091, čime i građani doniraju 1,22 kune za razminiranje. Primopredaja ja održana u Osnovnoj školi u Glini, a učenici škole su organizirali bogati kulturno-zabavni program i predstavili radove s likovnog i literarnog natječaja «Čekanje ne pomaže» o problemu mina. Uz pomoć popularnog lika Bemba, učenici su izveli i kazališnu predstavu, koja je napravljena na temelju nagrađenol literarnog rada učenice 6 razreda Albine Miftari.

Ravnatelj HCR-a je zahvalio Vipnetu koji od 2002. godine pruža podršku razminiranju u Hrvatskoj, te istaknuo da je Vipnetov sustavni pristup ulaganju u projekte razminiranja odličan primjer suradnje s privatnim sektorom koji omogućava kontinuitet u protuminskom djelovanju. Ravnatelj je čestitao Vipnetu na međunarodnoj nagradi «Stevie Award» koju su dobili za kampanju razminiranja «Kretanje.Komunikacija.Život» .
Predsjednica Uprave Vipneta je istaknula da se Vipnet u svom poslovanju zalaže za slobodu komuniciranja i kretanja, a sudjelovanjem u akciji razminiranja želi građanima omogućiti slobodno kretanje i sigurnost, te podržati gospodarski razvoj svih dijelova Hrvatske.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO