Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Počela revizija općeg izvida na području općine Jarmina

03.06.2006

Temeljem Godišnjeg plana rada Hrvatskog centra za razminiranje, Podružnica Osijek je otpočela sa radovima Revizije općih izvida (ROI) minski sumnjivog područja, na području općina i gradova u svojoj nadležnosti (Županije Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske), pa tako i na području općine Jarmina. Uvodni radni sastanak se održao u petak, 2.06.2006.g., u prostorijama općine Jarmina. Revizijom općeg izvida se želi ažurirati imajuće stanje, obnoviti postavljene oznake minske opasnosti u cilju preventivnog djelovanja, prikupiti eventualno i nove podatke vezane uz minski sumnjivi prostor, a radi lakšeg i kvalitetnijeg određivanja narednih površina za projekte razminiranja i kvalitetniji izračun potrebnih resursa za cjelovito rješavanje minski sumnjivog prostora na području općine i županije.
Po završetku terenskih i radova u uredu, svim predstavnicima općina i gradova, županijama, policijskim upravama, vatrogasnim zajednicama i drugima, biti će dostavljene ažurirane karte s prikazom minski sumnjivog prostora, te postavljenim oznakama minske opasnosti.

Ovo je bio inicijalni radni sastanak a više kraćih, s ciljanim skupinama ili pojedincima s mogućim obilaskom terena će se odrađivati sukcesivno, prema odvijanju i napredovanju izvida te prema potrebama. Sastanku su prisustvovali predstavnici općine Jarmina, Javnih poduzeća koja djeluju i na područja općine, (HEP-a-Prijenosno područje Osijek i Distribucijsko područje Vinkovci), Vatrogasne zajednice općine, bili su nazočni i zapovjednici inženjerijskih postrojbi za vrijeme Domovinskog rata za područje općine, predstavnici Lovačkog društava, predstavnici tvrtke “Vinka - Borinci” - iz Jarmine, predstavnik HCR Sisak Krešimir Vlahinić iz Sektora operativnih poslova, voditelj Odsjeka izvida Franjo Žemlić, analitičar pirotehničar Tomislav Korpar, voditelj ROI pirotehničar Hrvoje Stipetić i predstojnik podružnice Osijek Dubravko Krušarovski.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO