Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predstava Bembo u Markušici i Ogulinu

19.06.2006

Norveška narodna pomoć (NPA) i udruga Bembo organizirale su izvedbu edukativne predstave o opasnostima od mina "Bembo i prijatelji protiv mina" za djecu osnovne škole u Markušici 6. lipnja te 10. lipnja u dvorani Pučkog učilišta u Ogulinu za djecu ogulinskih osnovnih škola. Ukupno je predstavu vidjelo oko 700 djece i odraslih. Nakon predstave i u Markušici i u Ogulinu djeci su podijeljene edukativne slikovnice "Opasnost na Mrkvinu vrhu".
Protagonisti predstave su glumac Kristijan Kiki Ugrina, pjevačica i voditeljica Ivanka Mazurkijević, pantomimičar Slaven Juriša kao lutak Bembo te plesačica Ljiljana Zagorac kao hologram Zuz.


U školskoj godini 2005./2006. NPA i udruga Bembo organizirali su 31 izvedbu ove predstave za preko 5.000 djece i odraslih u Zadarskoj, Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Ličko-senjskoj županiji te u gradu Zagrebu.
Sredstva za izvedbu predstave osigurao je američki State Department kroz Međunarodni fond za razminiranje i pomoć minskim žrtvama, a za tisak slikovnice Australsko veleposlanstvo u Zagrebu i tvrtka za razminiranje Mustela.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO