Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ravnatelj HCR-a uručio inovatoru Vjekoslavu Majetiću priznanje

26.06.2006

Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Oto Jungwirth uručio je inovatoru Vjekoslavu Majetiću, priznanje i plaketu povodom osvojenih nagrada u Pittsburghu za inovatorstvo u području razminiranja. Svečanosti su bili nazočni Đuro Brodarac, savjetnika predsjednika Vlade RH za razminiranje i predsjednik Savjeta HCR-a, dr.sc. Hrvoje Gold, predsjednik Znanstvenog vijeća HCR-a i profesor na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, dr.sc. Dinko Mikulić, član Znanstvenog vijeća HCR-a i načelnik Odjela kopnene vojske za naoružavanje i vojnu opremu u MORH-u, docent na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, te autor knjige «Tehnika za razminiranje».
Povodom iznimnog uspjeha Vjekoslava Majetića, inovatora, vlasnika i osnivača tvrtke Dok-ing d.o.o., koji je na najvećoj svjetskoj izložbi inovacija «Inpex» koja se održala u Pittsburghu, za svoje izume u području razminiranja osvojio zlatnu i dvije brončane medalje, HCR mu je uručio priznanje za doprinos protuminskoj djelatnosti u Republici Hrvatskoj.


Vjekoslav Majetić kao vlasnik i osnivač tvrtke DOK-ING, ujedno je i glavni konstruktor svih DOK-ING-ovih strojeva. Više od 90 proivedenih strojeva tvrtke DOK-ING trenutno pomažu u uklanjanju i čišćenju mina i eksplozivnih naprava širom svijeta, od Sjedinjenih Američkih Država, Sudana, Angole, Konga, Kenije, Afganistana, Iraka, Šri Lanke, Irske, Švedske, Hrvatske, Srbije, do rudnika platine u Južnoj Africi gdje se koristi MVD Mini Dozer tvrtke DOK-ING.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO