Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Veleposlanicima predstavljeno Izvješće za 2005. i Plan razminiranja za 2006. godinu

29.06.2006

Hrvatski centar za razminiranje prezentirao je Izvješće za 2005. godinu i Plan razminiranja za 2006. godinu šefu Delegacije Europske komisije u RH, veleposlanicima i predstavnicima veleposlanstava, te međunarodnih organizacija koje su uključene u protuminske aktivnosti u Republici Hrvatskoj. Visoki gosti su prije početka prezentacije obišli Sken centar HCR-a, koji je u cijelosti donacija Kraljevine Norveške. Nakon prezentacije, na svečanosti u Petrinji, ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth predao je šefu Delegacije Europske komisije u RH, nj. e. Vincentu Degertu potvrde o razminiranju četiri projekta ukupne površine 1.090.000 m2, koji su razminirani sredstvima EK kroz CARDS program.

Današnjoj prezentaciji prisustvovali su veleposlanici i predstavnici veleposlanstava Austrije, Belgije, Francuske, Irana, Italije, Koreje, Mađarske, Malezije, Norveške, Njemačke, Slovačke, Slovenije, SAD-a i Ruske Federacije, te OESS-a, ASB-a, ITF-a i NPA-a. Ravnatelj je zahvalio svim dosadašnjim donatorima na pomoći, te izrazio nadu da će se suradnja i ubuduće nastaviti.
Na svečanosti u Petrinji goste su pozdravili i zahvalili im na pomoći predsjednik Skupštine Sisačko-moslavačke županije Zvonko Belošević i gradonačelnik Grada Petrinje Miroslav Gregurinčić. G. Degert je izrazio zadovoljstvo što građani već koriste razminirane površine, na kojima već rastu zasijane poljoprivredne kulture. Također je najavio da će sljedeća donaciji u iznosu od milijun eura biti iskorištena za daljnje razminiranje u Sisačko-moslavačkoj županiji.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO