Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održan sastanak predstavnika Udruge poslodavaca i HCR-a

13.07.2006

Danas je održan sastanak između predstavnika Udruge poslodavaca humanitarnog razminiranja i Hrvatskog centra za razminiranje .Na sastanku se razgovaralo o prijedlogu Pravilnika o načinu obavljanja poslova pretraživanja i razminiranja, te pomoćnih poslova razminiranja. Na sastanku su, temeljem zaključaka sa sastanka održanog kod ministra unutarnjih poslova g. Ivice Kirina, usuglašeni stavovi Udruge i HCR-a, te će se Pravilnik uputiti ministru unutarnjih poslova na daljnje postupanje.

Temeljem članka 68., podstavaka 2. i 4. Zakona o humanitarnom razminiranju, Ministar unutarnjih poslova, uz prethodno pribavljeno mišljenje ravnatelja HCR-a, donosi propise o načinu obavljanja poslova pretraživanja i razminiranja i načinu obavljanja pomoćnih poslova razminiranja.
Ispred Udruge poslodavaca sastanku su prisustvovali Miljenko Crnjac i Mladen Džalto, a iz HCR-a su bili nazočni ravnatelj Oto Jungwirth, pomoćnik ravnatelja Neven Karas i načelnik Odjela za nadzor i kontrolu kvalitete Tomislav Ban. Izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjim radom, uz želju za nastavkom uspješne suradnje i na svim drugim pitanjima.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO