Hrvatski centar za razminiranje

RSS

DOK-ING ustupio NPA-u na korištenje stroj za razminiranje

13.07.2006

12. srpnja 2006. godine tvrtka za proizvodnju robota i opreme te strojeva posebne namjene DOK-ING d.o.o. i nevladina organizacija Norveška narodna pomoć (NPA), koja u RH obavlja poslove razminiranja od 2001. godine, potpisali su Ugovor o donaciji kojim DOK-ING bez naknade NPA-u ustupa na upotrebu stroj za razminiranje marke MV-4 na razdoblje od godinu dana. NPA, koji se već koristi jednim strojem DOK-ING-ove proizvodnje, donirani će stroj upotrebljavati na svojim projektima razminiranja u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Republici Srbiji.
Ovim je činom hrvatska organizacija DOK-ING d.o.o., koja se također bavi poslovima razminiranja, još jednom pokazala svoju odlučnost u rješavanju problema miniranosti u Republici Hrvatskoj i široj regiji te podržala i NPA-ove aktivnosti na ovome području.


Ugovor su potpisali predsjednik uprave DOK-ING-a Vjekoslav Majetić i voditelj programa NPA Damir Jakšić uz nazočnost Nj. E. Elisabeth Walaas, veleposlanice Norveškoga veleposlanstva, g. Gorana Gačnika, direktora Međunarodnog fonda za razminiranje i pomoć minskim žrtvama (ITF), g. Emila Jeremica, regionalnog predstavnika NPA za jugo-istočnu Europu, g. Petra Mihajlovića, direktora Centra za razminiranje Srbije te g. Ota Jungwirtha, direktora Hrvatskog centra za razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO