Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Republika Francuska donirala 75.000 eura za razminiranje u Vukovarsko-srijemskoj županiji

14.07.2006

Veleposlanik Republike Francuske u Republici Hrvatskoj nje. e. François Saint Paul i ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth, potpisali su Konvenciju o donaciji 75.000 eura za razminiranje. Svečano potpisivanje održalo se u petak, 14. srpnja u Zagrebu, prigodom proslave francuskog Dana državnosti, u nazočnosti brojnih članova diplomatskog zbora. Donirana sredstva će biti uložena u razminiranje poljoprivrednih površina u naselju Cerić u Općini Nuštar, u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Svečanosti su prisustvovali predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije g. Mato Stojanović, načelnik Općine Nuštar g. Stipe Tomić i zamjenik ravnatelja HCR-a g. Mirko Ivanušić.

Vlada Republike Francuske kontinuirano ulaže u protuminsko djelovanje u Republici Hrvatskoj, te je od 1998. godine do sada kroz šest projekata razminiranja uložila oko 800.000 eura. Prošlogodišnja donacija u iznosu 100.000 eura utrošena je u projekt razminiranja poljoprivrednih površina u Općini Nuštar. Osim potpore projektima razminiranja, u 2003. godini je Republika Francuska donirala 184.800 kuna za Centar za žrtve mina u Rovinju.
U listopadu prošle godine veleposlanik je sa suradnicima obišao Nuštar, te je tom prigodom najavio nastavak pomoći u rješavanju minskog problema ove općine. Domaćini su se zahvalili veleposlaniku na dosadašnjoj, ali i budućoj potpori u rješavanju problema miniranosti poljoprivrednih površina, koji onemogućuje gospodarsko iskorištavanje plodnih površina.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO