Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Počela je revizija općeg izvida na području Grada Benkovca

27.07.2006

Temeljem Godišnjeg plana rada Hrvatskog centra za razminiranje, Podružnica Zadar je otpočela s revizijom općeg izvida minski sumnjivog područja Grada Benkovca. Uvodni radni sastanak se održao u srijedu, 26. srpnja 2006. godine u Maloj vijećnici Gradske uprave. Sastanku su nazočili predstavnici HV-a i MUP-a, predsjednici mjesnih odbora, predsjednik UHDDR-a g. Ivan Čerina, tajnik lovačke udruge g. Marijan Pintur, zamjenik gradonačelnika g. Mirko Erstić, voditelj Tima za izvid Mirko Kovač i pirotehničar Miroslav Balgač te predstojnik Podružnice HCR-a Zadar mr. sc. Josip Čerina. Predstojnik Čerina je detaljno informirao skup o stanju miniranosti i obilježenosti minski sumnjivih područja Grada Benkovca. Posebno je naglasio da se revizijom općeg izvida želi ažurirati postojeće stanje prikupljajući eventualno i nove podatke vezane za minski problem. Pozvao je sve građane da poštuju znakove upozorenja te da ne ulaze u minski sumnjiva područja.


Na sastanku je dogovorena suradnja i pomoć Timu za izvid na terenu koju će osigurati predsjednici mjesnih odbora, a gospoda Ivan Čerina i Marijan Pintur su ponudili osobnu pomoć u obilasku minski sumnjivih područja.
Predstojnik Podružnice Zadar je najavio da će se postojeća obilježenost pojačati u narednom razdoblju. Planira se postaviti 101 nova tabla upozorenja u narednom mjesecu kako bi se povećala sigurnost života i rada u blizini minski sumnjivih područja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO