Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Dinamo prikupio 72.240 kuna za razminiranje

22.08.2006

Nogometni klub Dinamo iz Zagreba odlučio je sav prihod s utakmice Dinamo-Međimurje donirati za razminiranje hrvatske. Utakmica se odigrala u subotu, 19. kolovoza u Maksimiru, a ulaznice su se prodavale po popularnoj cijeni od 10 kuna, te su svi koji su kupili karte za tu utakmicu sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji. Početni udarac na utakmici izveo je petnćstogodišnji dječak Antonijo Gurlica iz Škabrnje koji od osme godine hoda s protezom, nakon što mu je mina raznijela stopalo.

Antonijo je s ocem boravio dva dana u Zagrebu gdje su im domaćini bili dinamovci, a nakon izvedenog početnog udarca, utakmicu su pratili iz Lože Maksimir, u društvu Dinamovog predsjednika Mirka Barišića i gradonačelnika Milana Bandića.
U Republici Hrvatskoj još je 1.147 km kvadratnih minski sumnjivih površina koje se nalaze na prostoru 12 županija, na području kojih živi četvrtina ukupnog stanovništva Hrvatske. Od 1998. godine do danas, na minski sumnjivim područjima od mina je stradalo 269 osoba, od čega je 101 osoba smrtno stradala.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO