Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U sklopu obilježavanja dana grada Vinkovaca otvorena dva nova dječja igrališta

30.07.2007

Dana 20.07.2007.g. u sklopu obilježavanja dana grada Vinkovaca, (Sv. Ilija zaštitnik biskupije đakovačko – srijemske), u gradu Vinkovcima, VS Županija, otvorena su dva dječja igrališta, te održana edukativna predstava za djecu «Ne, ne ... MI - NE!», u izvedbi kazališne skupine «Daska» iz Siska, u prostoru dvorane Župne crkve sv. Euzebija i Poliona te u prostoru dvorane MO „12 redarstvenika“.

O projektima otvaranja 34. i 35. po redu dječjeg igrališta, u okviru projekta GD Crvenog križa Vinkovci «Igralište za djecu u minama okruženim mjestima» govorio je ravnatelj GDCK Vinkovci Zvonko Domaćinović i predsjednik GDCK doc. dr. sc. Dražen Švagelj. U ime grada Vinkovaca, na donacijama se zahvalio dr. Mladen Karlić, gradonačelnik Vinkovaca.

Predstojnik podružnice Osijek, HCR, Dubravko Krušarovski pozdravio je nazočne i kratko ih upoznao s minskim problemom županije i grada, te ponovio uopzorbe o opasnostima od mina.

Na otvaranju igrališta na trgu Cibalae, nazočnima su se kratko obratili i predstavnici donatora, don Silvano Ridolfi, župnik iz grada Cacenatica, (Italija), Nivardo Panzavolta, gradonačelnik Cacenatica, Giovanna Marcelan, predsjednica talijanskog crvenog križa Cacenatico.

Drugo igralište koje se nalazi na rekreacijskom centru „Jezera“ ( „Banja“) otvoreno je uz prisutnost dogradonačelnika Željka llića i Željka Belje te pročelnika u gradu Zlatka Dohalja i Zdenka Rečića, te predsjednika MO „12 redarstvenika“ - Ilije Cote. Nazočnima se obratio i predstavnik donatora, Peter Heijnen, potpredsjednik gradskog vijeća Roermonda iz Nizozemske.

Igrališta je blagoslovio msgr. Tadija Pranjić, župnik i dekan vinkovački. Igralište sadrži tobogan, dvije njihaljke, klackalicu, vrtuljak, tunelsku penjalicu, piramidu, dva koša za otpatke i četiri klupe.

Na kraju programa, nakon podjele darova djeci - majica s logotipom projekta, donatorima su se zahvalila i djeca vrtića iz Vinkovaca, na svoj način – nesputanom igrom, na netom otvorenom igralištu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO