Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Sustavno ispitivanje i procjena metal detektora

05.10.2006

Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Oto Jungwirth obišao je danas danas ispitni poligon u Benkovcu na kojem se od 25. rujna vrši ispitivanje metal detektora. Riječ je o projektu STEMD za jugoistočnu Europu - Sustavno ispitivanje i procjena metal detektora u sklopu ITEP-ovog projekta 2.1.2.3., koje će trajati do 13. listopada, a provodi ga njemački institut za ispitivanje i istraživanje metala (BAM), uz potporu HCR-Centra za testiranje, razvoj i obuku.
Ispitivanje provode dvije skupine od 12 pirotehničara. U prvoj skupini sudjeluju pirotehničari Regionalnog centra za podvodno razminiranje iz Crne Gore, pirotehničari HCR-a, te tvrtki ReaSeuro, Tornado i Mungos. U drugoj skupini sudjeluju HCR-a, Protueksplozijskog odjela MUP-a i tvrtki za razminiranje.


Cilj je ispitivanja pomoći tvrtkama za razminiranje i nacionalnim centrima protuminskog djelovanja da na temelju rezultata odaberu najprikladnije detektore, te potaknuti korisnike metal detektora da daju povratne informacije o Sporazumu CEN-ove radionice za standardizirano testiranje metal detektora (CWA 14747). Ispitivanjem će biti obuhvaćeni najčešće korišteni detektori u regiji kao i najnoviji detektori na tržištu, uključujući i dva ruska detektora (Kondor i Meduza) i jedan kineski.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO