Hrvatski centar za razminiranje

RSS

HCR-Podružnica Osijek otpočela s radovima revizije općeg izvida (ROI)

17.08.2007

Temeljem Godišnjeg plana rada Hrvatskog centra za razminiranje, Podružnica Osijek je otpočela sa radovima revizije općih izvida (ROI) minski sumnjivog područja, na području općina i gradova u svojoj nadležnosti ( Županije Osječko - baranjska i Vukovarsko - srijemska), pa tako i područja općine Tordinci u Vukovarsko-srijemskoj županiji i općine Antunovci, Erdut, Ernestinovo, Petrijevci i Vuka u Osječko-baranjskoj županiji.

Prisutni su upoznati sa ciljevima revizije općeg izvida (ROI), čime se želi ažurirati imajuće stanje, obnoviti postavljenje oznake minske opasnosti s ciljem preventivnog djelovanja i smanjenja mogućnosti minskih incidenata, te prikupljanja i novih podataka vezanih uz minski sumnjivi prostor, a poradi lakšeg i kvalitetnijeg određivanja narednih površina za izradu projekata razminiranja i pretraživanja te što kvalitetniji izračun potrebnih resursa za cjelovito rješavanje minski sumnjivog prostora na području općina i gradova obuhvaćenih revizijom.

Po završetku radova revizije općeg izvida , svim predstavnicima županija, općina i gradova, policijskim upravama, vatrogasnim zajednicama, i dr. biti će dostavljene ažurirane karte s prikazom minski sumnjivog prostora, te postavljenim oznakama minske opasnosti.

Ovo su bili incijalni radni sastanci, a više kraćih, s ciljanim skupinama ili pojedincima s mogućim obilaskom terena će se odrađivati sukcesivno, prema odvijanju i napredovanju izvida te prema nastalim potrebama.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO