Hrvatski centar za razminiranje

RSS

«SPES i Zagrepčani – Za Hrvatsku bez mina!»

16.08.2007

Dana, 2. kolovoza na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu provodila se dobrotvorna akcija «SPES i Zagrepčani – Za Hrvatsku bez mina!» u kojoj su građani hrvatske metropole mogli sudjelovati u razminiranju Hrvatske i bez novaca! Inače, ova akcija provodi se u sklopu velike dobrotvorne akcije Spesa – centra za poduke i prevodilaštvo iz Zagreba pod nazivom «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!», a cilj akcije je prikupiti što više novaca za razminiranje Hrvatske odnosno potaknuti hrvatsku javnost da našu domovinu što prije očistimo od mina.

Zagrepčani sudjeluju u akciji razminiranja na način da, nakon što dobiju promidžbenu brošuru ove akcije, pošalju poruku na e-mail koji se nalazi na brošuri, a u njihovo ime će Spes donirati po 1 kunu, s time da se s jedne e-mail adrese može poslati samo jedna poruka. Dakle, akcijom «SPES i Zagrepčani - Za Hrvatsku bez mina!» svaki Zagrepčanin koji dobije letak može razminirati 10 cm2 Republike Hrvatske. Naime, za razminiranje 1 m2 RH potrebno je oko 10 kuna. Dakako, na brošuri se nalaze i obavijesti o drugim načinima sudjelovanja u razminiranju Hrvatske.

Svi oni koji nisu pogledali dokumentarni film "SPES - Za Hrvatsku bez mina!", koji je snimljen u sklopu ove dobrotvorne akcije za razminiranje, mogu skraćenu verziju istoga pogledati na web-stranici «You Tube» na linku: http://www.youtube.com/watch?v=eDgvuW3t6jY ili na Spesovim web stranicama (http://www.spes.hr ). Podsjetimo, u ovome filmu koji je snimljen u produkciji Spesa i Hrvatskog centra za razminiranje, u integralnoj verziji riječju i/li slikom pojavljuju se mnoge poznate osobe iz hrvatskoga javnoga života (Mia Begović, Miroslav Blažević, Zorislav Srebrić, Zlatko Kranjčar, Boris Novković, akademik Josip Bratulić, Marko Mlinarić, Kristijan Ugrina itd.).

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO