Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Izvršena svečana primopredaja potvrde o razminiranosti područja planinarskog doma Omanovac u gradu Pakracu

23.08.2007

Prigodnom svečanošću primopredaje potvrde o razminiranosti i odmjeravanjem snaga u nogometnoj utakmici između UHVIDRA Pakrac i Hrvatskog centra za razminiranje obilježen je završetak razminiranja šuma i šumskih puteva ukupne površine 92.252 m2 područja planinarskog doma Omanovac u gradu Pakracu.

Potvrdu o razminiranosti navedenog prostora u subotu, 18. kolovoza 2007. godine u poslijepodnevnim satima, uručio je gradonačelniku Pakraca mr. Davoru Huški na prigodnoj svečanosti kod Planinarskog doma Omanovac ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje gospodin Oto Jungwirth.

Radovi na projektu „Područje planinarskog doma Omanovac“ izvodile su tvrtke za razminiranje Heksogen d.o.o. i Nitro d.o.o. u trajanju od 28 radnih dana, a radove je u iznosu od 976.000,00 kuna financirala Vlada Republike Hrvatske. Prilikom izvođenja radova razminiranja pronađeno je i uništeno 5 komada trenutne tromblonske mine M60 P1, jedna ručna bomba M75, jedna ručna bomba breda, dvije ručne bombe nepoznatog tipa i jedna granata 20 mm M57.

Razminiranjem i obnovom planinarskog doma Omanovac stvoren je preduvjet za razvoj turizma grada Pakraca koji već bilježi prva noćenja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO