Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Turnirom «SPES i Škola nogometa Kranjčar – Za Hrvatsku bez mina!» prikupljeno 30.600 kuna za razminiranje Hrvatske

05.09.2007

U nedjelju 2. rujna završen je 1. dobrotvorni malonogometni turnir za razminiranje Hrvatske pod nazivom «SPES i Škola nogometa Kranjčar – Za Hrvatsku bez mina!» koji se protekloga vikenda odigrao u Adamovcu kraj Zagreba.

Na turniru je nastupilo 16 momčadi (Hrvatski centar za razminiranje, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH, Frankstahl Zagreb, Nova TV, Kafić-pizzeria Smash, Tovedo, Hrvatski lovački savez, Tomislavgrad Report, 24SATA, Udruga đaka Franjevačke klasične gimnazije – Visoko, Pekarna Krušec, Hrvatski blok, Auto servis Bertović, Mladež Hrvatskog lovačkog saveza, Eko meso Deronja i Tekstilac), a prikupljeno je ukupno 30.600,00 kuna za razminiranje Lijepe Naše.

Kotizacija po momčadi iznosila je 1000 kuna, a cjelokupni prihod od kotizacija uplaćen je na poseban žiroračun za razminiranje naše domovine. Usto, na turniru su se po 20 kuna prodavale kape te po 30 kuna dokumentarni filmovi «SPES – Za Hrvatsku bez mina!». Također, ali po 10 kuna prodavalo se i sponzorsko piće (pivo, sokovi i voda). Piće su osigurale tvrtke Robić d.o.o. i Coca-Cola Beverages Hrvatska d.d. Naime, za razminiranje jednoga kvadratnog metra RH potrebno je oko 10 kuna – dakle, kupnjom jednoga pića svatko od nazočnih razminirao je po jedan kvadrati metar Hrvatske. Naravno, svota prikupljena od prodaje kapa, filmova i pića išla je u stopostotnom iznosu za razminiranje RH. Ostatak od prikupljenih novaca uplatili su donatori izravno na žiroračun dobrotvorne akcije za razminiranje pod nazivom «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!» (2360000-1500109171 - Zagrebačka banka d.d.) koji je još uvijek otvoren za donacije građana. Donatori turnira, odnosno cijele ove akcije za razminiranje, bili su: Graver Osijek, ABC-Rent, Bionika, Trgovina kože «Lavica», Tehomarkt promo, Ugostiteljsko-građevinski obrt Vlašić, Silvio - autoprijevoz, Robić d.o.o., Coca-Cola Beverages Hrvatska d.d., Hrvatski lovački savez, Viro d.o.o., MD-Graditelj d.o.o., Večaj-Gradnja, Geo-ing d.o.o., Agrostil promet d.o.o. Istaknimo samo da je najveću pojedinačnu donaciju uoči ovoga turnira na žiroračun akcije uplatio Hrvatski lovački savez (5 tisuća kuna).

Pobjednik 1. dobrotvornog malonogometnog turnira «SPES i Škola nogometa Kranjčar – Za Hrvatsku bez mina!» je momčad Tekstilca koja je u finalu pobijedila sastav Pekarne Krušec 2-1, a treće mjesto pripalo je Tomislavgrad Reportu koji su sa 5-4 bili bolji od Toveda. Najbolji igrač turnira je Branimir Vajda (Tekstilac), a najbolji strijelac Dragan Vukoja (Tomislavgrad Report) sa 9 pogodaka.

Završnom danu turnira nazočili su i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje gospodin Oto Jungwirth te glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) gospodin Zorislav Srebrić, koji je izveo početni udarac na drugoj polufinalnoj utakmici između Tekstilca i Tomislavgrad Reporta, koju su mnogi označili kao «finale prije finala». Srebriću su pritom uručene kape, filmovi i ostali materijali od ove akcije za razminiranje koje je popularni Zorko darovao hrvatskim nogometnim reprezentativcima koji su se okupili u Zagrebu uoči kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvu protiv Estonije 8. rujna u Zagrebu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO