Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Kolegij HCR-a održan u Osječko-baranjskoj županiji

12.09.2007

Redovni mjesečni Kolegij Hrvatskog centra za razminiranje održan je jučer u Osječko-baranjskoj županiji, u naselju Bilje. Na sastanku je uz djelatnike HCR-a bio nazočan i koordinator za razminiranje Osječko-baranjske županije, gospodin Martin Marolin.
Ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth i pomoćnik ravnatelja Miljenko Vahtarić razgovarali su s gostima o strukturiranju kriterija za bodovanje i definiranje liste zahtjeva za razminiranje u okviru Projekta socijalno gospodarskog oporavka (PSGO) financiranog kroz sredstva zajma Svjetske banke. Projekt uključuje četiri glavne komponente I to ulaganje u zajednicu, razminiranje, institucionalni razvoj i upravljanje projektom (PSGO info: http://www.mmtpr.hr/default.asp?ID=2736).
Na sastanku je bilo riječi i o realizaciji plana aktivnosti za kolovoz, te provedbi revizije općeg izvida, kojom je do sada obuhvaćeno 94% gradova i općina na čijem području se nalazi MSP. Razgovaralo se o projektima koji će biti financirani sredstvima Europske komisije, SR Njemačke te Vlade SAD-a.
Posebno je obrađena tema utvrđivanja stupnja prioriteta definiranih poligona minski sumnjivog prostora sa razine sigurnosti. Zadaća utvrđivanja stupnja prioriteta definiranih poligona HCR-a definirana je kao strateška zadaća HCR-a u narednom razdoblju.
Tijekom sastanka razgovaralo se i o izvršenju plana razminiranja, prema kojem je do početka rujna ukupno razminirano i pretraženo oko 19,7 milijuna metara kvadratnih prostora.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO