Hrvatski centar za razminiranje

RSS

SPES i prijatelji predali cek donacije u iznosu od 250 tisuca kuna akciji za razminiranje Hrvatske «Noć tisucu vecera»

13.09.2007

Predstavnici tvrtke SPES – centra za poduke i prevodilaštvo iz Zagreba u cetvrtak 13. rujna 2007. godine svecano su urucili donaciju u iznosu od 250 tisuca kuna projektu Americke gospodarske komore (AmCham) «Noć tisucu vecera» za razminiranje Hrvatske. Ovom donacijom SPES i prijatelji postali su najveci donatori projekta ''Noć tisucu vecera'' 2007., a prema rijecima gospodina Nevena Karasa, pomocnika ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje, ovom donacijom SPES se svrstao u krug najvećih privatnih donatora za razminiranje u Hrvatskoj.

Gospodin Slobodan Matić (predsjednik Uprave tvrtke SPES) svecano je uručio donaciju gospodinu Josipu Krznariću (predsjednik Vijeca upravitelja Americke gospodarske komore) uz nazočnost gospodina Nevena Karasa (pomocnik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje).

Gospodin Josip Krznarić zahvalio se tvrtki SPES što su odlucili organizirati ovu hvalevrijednu akciju kojom su svakako podigli svijest stanovnika Hrvatske o ovome velikom problemu, te da se nada da ce se još tvrtki i pojedinacnih donatora ukljuciti i pomoci daljnjim naporima tvrtke SPES u prikupljanju sredstava za razminiranje.

Podsjetimo, u skladu s dogovorom izmedu tvrtke SPES – centra za poduke i prevodilaštvo i Americke gospodarske komore u Hrvatskoj (AmCham), SPES je u ponedjeljak 10. rujna 2007. godine na žiroracun AmChamove akcije za razminiranje Hrvatske pod nazivom «Noć tisucu vecera» prebacio 250.000,00 kuna prikupljena za razminiranje od 1. sijecnja do 10. rujna 2007. u sklopu Spesove akcije «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!».
Od ukupno 250 tisuca kuna koliko je prebaceno na žiroracun akcije «Noć tisucu vecera», tvrtka SPES ukupno uplatila 168.384,44 kuna (131,157,44 kn odnosno 2 posto od prihoda tvrtke od 1.1. do 31.8. 2007., zatim 1.000,00 kuna od povrata promotivnih brošura akcije, potom 1.227,00 kuna od primljenih e-mailova na Zelim_Hrvatsku_bez_mina@spes.hr, te 35.000,00 kuna donacije na žiroracun akcije na temelju Odluke Uprave tvrtke SPES). Ostatak novca do prebacene svote uplatili su donatori-prijatelji Spesove akcije – fizicke i pravne osobe tijekom 2007. godine od kojih su najveci pojedinacni donatori Hrvatski lovacki savez sa 6.000,00 kuna, Hrvatski nogometni savez sa 5.000,00 kuna te rock-grupa Altera sa 4.060,00 kn.

Prikupljena sredstva u Spesovoj akciji «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!» ce se u sklopu projekta Americke gospodarske komore «Noć tisucu vecera» dodatno uvecati od strane americkih i kanadskih dobrotvornih organizacija i donirati za razminiranje podrucja Hrvatske. Americka gospodarska komora u Hrvatskoj uz potporu organizacije Adopt-A-Minefield ovaj projekt provodi već 6 godina, a posljednja «Noć tisucu vecera» održana je u travnju 2007. godine, a cijeli projekt je u završnom procesu, odnosno upravo ovih dana pristižu zadnje donacije.

Dakle, tvrtka SPES ovim potezom iskljucivo želi da se prikupi što više sredstava za razminiranje Hrvatske. S obzirom da akcija za razminiranje «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!» traje do 31. prosinca 2007. godine, nakon prebacivanja sredstava na žiroracun AmChamove akcije tvrtka SPES nastavlja sa svojom akcijom prikupljanja novaca za Hrvatsku bez mina.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO