Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Otvoreno još jedno dječije igrališe u Vinkovcima

19.09.2007

Dana 18.09.2007.godine u gradu Vinkovcima, u predjelu grada zvanom „Lapovci“ otvoreno je još jedno dječje igrališta, te održana edukativna predstava za djecu «Ne, ne ... MI - NE!», u izvedbi kazališne skupine «Daska» iz Siska, u prostoru osnovne škole Antuna Gustava Matoša.

O projektu otvaranja 36. po redu dječjeg igrališta, u okviru projekta gradskog drušva Crvenog križa Vinkovci «Igralište za djecu u minama okruženim mjestima» govorio je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, gospodin Zvonko Domaćinović i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa , doc. dr. sc. Dražen Švagelj. U ime grada Vinkovaca, na donaciji se zahvalio gospodin Željko Ilić, dogradonačelnik Vinkovaca.

Predstojnik podružnice Osijek, HCR, Dubravko Krušarovski pozdravio je nazočne i kratko ih upoznao s minskim problemom županije i grada, te ponovio za djecu upozorbe o opasnostima od mina.

Nazočnima su se kratko obratili i predstavnici donatora, prof.Thomas Casali, predsjednik zaklade Marco Pantani, Tonina Pantani - majka bivšeg prvaka u biciklizmu Marca Pantania te Vladimiro Giovannini, predsjednik crvenog križa iz talijanskog grada Cesene.

Donatore je pozdravio i ravnatelj osnovne škole Antuna Gustava Matoša, gospodin Petar Markić.

Sve nazočne je ugodno raspoložio nastup (zahvala) djece osnovne škole Antuna Gustava Matoša.

Igralište je blagoslovio velečasni Robert Farkaš, župnik vinkovački. Igralište sadrži tobogan, dvije njihaljke, klackalicu, vrtuljak, tunelsku penjalicu, piramidu, dva koša za otpatke i šest klupa.

Igralište u Vinkovcima nalazi se u parku, pored ulice A.B. Šimića. Na koncu su donatori presijecanjem vrpce igralište prepustili djeci.

Na kraju programa, nakon podjele darova djeci - majica s logotipom projekta, donatorima su se zahvalila i djeca osnovne škole Antuna Gustava Matoša, na svoj način - nesputanom igrom, na netom otvorenom igralištu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO