Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održani sastanci s predstavnicima vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije

24.09.2007

Dana 20. rujna 2007. godine predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Davor Laura, pomoćnik ravnatelja i gospodin Ivica Tičinović održali su radne sastanke i obišli predmetno područje sa županijskim vatrogasnim zapovjednikom gospodinom Mišom Miloslavićem kao i sa zapovjednicima javnih vatrogasnih postrojbi koje djeluju na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Predmetom obilaska bile su općine Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle kao i sam grad Dubrovnik prilikom čega su ih vatrogasni zapovjednici upoznali sa mjestima detonacija koje su se događale tijekom opožarivanja predmetnog područja u ljetnim mjesecima.

Po definiranju područja detonacija, sve su pozicije ucrtane na zemljovidima. Sukladno ucrtanim pozicijama pristupiti će se sustavnoj analizi podataka u sklopu revizije općeg izvida. Revizija općeg izvida područja Dubrovačko-neretvanske županije započeti će 15. listopada 2007. godine, a njen završetak planiran je do kraja 2007. godine. Po završetku revizije općeg izvida zemljovidi sa novoutvrđenim stanjem biti će dostavljeni županiji, gradovima i općinama te svim nadležnim institucijama županije Dubrovačko-neretvanske.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO