Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Festivalom „Prvi pljesak“ do Hrvatske bez mina

01.10.2007

Udruga „Mladi pjevaju“ pokušava nastaviti tradiciju "Prvog pljeska", te je s tim ciljem organizirala dana 16. travnja 2007. novi "Prvi pljesak" na kojem su sudjelovali pjevači amateri u dvije kategorije i to od 9-15 i od 16-25 godina. Prijavilo se 66 pjevača amatera u obje kategorije. U finale festivala koje je održano 30. rujna 2007. godine plasiralo se 33 pjevača. Prvi pljesak imao je osobitu ulogu u povijesti hrvatske zabavne glazbe, a zaslužan je za početak karijere većine naših budućih pjevačkih zvijezda poput Toni Kljaković , Zdenke Kovačiček, Ivice Šerfezija, Zdenke Vučković, Zvonka Špišića i mnogih drugih poznatih pjevača.

Nadasve, nastavku ovog hvalevrijednog projekta zasluge treba pripisati prvenstveno organizatoru, udruzi „Mladi pjevaju“ (http://www.mladipjevaju.hr) i Gradskom odboru Trešnjevka što su pokrenuli ovu inicijativu nastavka festivala "Prvog pljeska" i time omogućili izbor budućih hrvatskih estradnih zvijezda. U finalnoj večeri 33 mlada izvođača pokazala su izvanredne mogućnosti, zrelost i siguran scenski način, što je ustvrdio i Zvonko Špišić, član stručnog žirija. Osim niza stručnih ocjenjivača u žiriju je bio i Arsen Dedić.

Vrlo smo zadovoljni idejom da se ova manifestacija poveže s razminiranjem, te da se prikupljena sredstva doniraju za razminiranje jedne minirane okućnice na prostoru RH. Također, organizatori su uvjereni da će sljedeće godine manifestacija doživjeti veći medijski prostor, a očekuje se i do 300 mladih izvođača u dvije kategorije. Naredna priredba i natjecanje biti će, također vezana uz razminiranje. Zamjenik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Mirko Ivanušić uručio je prigodne plakete natjecateljicama Gabrijeli Hrženjak i Danijeli Marić, koje su izabrane kao pobjednice odlukom publike, poželjevši im uspjeh u budućoj karijeri i Hrvatsku bez mina.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO